Blog

Locul în care Car Concierge te informează, publică anunțuri și își spune povestea.

Blog - carconcierge.ro

Emisiile de Co2 între obiective și realitate

9 April 2019

JATO a realizat un studiu cu privire la emisiile de carbon în strânsă legătură cu producătorii de mașini precum și obiectivele pe care aceștia le au de atins. În anul 2018 media emisiilor generate de Grupul Volkswagen, PSA, Grupul Renault, Nissan Group, BMW Group, Hyundai-Kia, Ford, FCA, Daimler, Toyota și Volvo a cumulat până la 119,7 g / km.

Media emisiilor a crescut cu 2,4 g / km față de 2017, Toyota fiind singura companie care a înregistrat o scădere a emisiilor de carbon. Trendul actual denotă o dificultate crescută de a atinge obiectivele setate, cu precădere din cauza scăderii cererii de mașini diesel și creșterea cererii pentru SUV-uri.

Doar patru dintre producătorii de mașini din Europa au înregistrat scăderi ale emisiilor de carbon comparativ cu anul trecut - Honda, Suzuki, Toyota and GM. La polul opus, producătorii care înregistrează cel mai ridicat grad al emisiilor de carbon sunt Daimler, JLR, BMW Group și Volvo.

Sursă imagine: www.jato.com

Concluzia studiului realizat de JATO arată faptul că producătorii de mașini care nu vor face modificări pentru atingerea obiectivelor cu privire la emisiile de carbon până în anul 2021 vor avea de plătit taxe care ar putea ajunge până la €33.6 bilioane.

Obiectivele setate cu privire la emisiile de CO2 pot fi văzute ca o mare provocare pentru industria auto din Europa. Autoritățile au precizat că, începând cu 2020 și până în 2021, media pe care trebuie să o îndeplinească toate autoturismele noi este de 95 de grame de CO2 pe kilometru - cu 24,7 g / km mai mare decât media înregistrată pentru cei 11 producători care au vândut peste 300 000 de unități în 2018.

Informații de contact

 

 

White Services SRL
RO 18968639
Teodosie Rudeanu 3, Sector 1, Bucuresti
J40/13759/2006