Blog

Locul în care Car Concierge te informează, publică anunțuri și își spune povestea.

Blog - carconcierge.ro

Statistici înmatriculări autoturisme România 2018

16 March 2019

Situația înmatriculărilor de autovehicule noi și second-hand în România în anul 2018 înregistrează modificări considerabile față de 2017 prin creșterea volumului de autoturisme înmatriculate noi și scăderea celui de autoturisme second-hand.

Citește tot articolul

Restricții pentru înmatricularea autoturismelor cu volan pe dreapta

19 August 2018

Mașinile cu volanul pe dreapta aduse din afara spațiului UE nu vor mai putea fi omologate și înmatriculate în România cel mai probabil începând cu luna Septembrie 2018. Același lucru se va întâmpla și în cazul mașinilor cu volan pe dreapta importate din Anglia dar începând cu luna Martie 2019.

Citește tot articolul

Modificările noului Cod Rutier

20 July 2018

Așa cum ai auzit cam peste tot, începând cu 20 Mai 2018 a intrat în vigoare noul Cod Rutier. Cea mai importantă modificare este suspendarea dreptului de circulație pe drumurile publice în cazul neînmatriculării vehiculului achiziționat în termen de 90 de zile de la data vânzării. Acest termen curge din momentul vânzării de către “proprietarul din acte” al mașinii, adică chiar dacă mașina a mai trecut prin mâna a 2-3 intermediari, termenul de 90 de zile este cel de la data semnării primului contract de vânzare-cumpărare. Ce nu s-a spus până acum este că obligația cumpărătorului de a înscrie mașina a rămas tot cu termenul de 30 de zile și nu de 90 de zile.

Citește tot articolul

Duplicat CIV

6 March 2018

Pentru obținerea unui duplicat al cărții de identitate a unui vehicul în urma pierderii, distrugerii etc, au intervenit câteva modificări (în bine) prin eliminarea vizitei la DRPCIV. În momentul de față, începând cu data de 1 Februarie 2018, ai de parcurs următorii pași:

Citește tot articolul

Înmatricularea autoturismului în urma desființării unei firme sau PFA

3 March 2018

În ultima perioadă am avut mai multe spețe prin care transmiterea proprietății unui autoturism s-a făcut în baza desființării unei persoane juridice sau chiar PFA.

Citește tot articolul

Informații de contact

 

 

White Services SRL
RO 18968639
Teodosie Rudeanu 3, Sector 1, Bucuresti
J40/13759/2006